Site Loader

Vatten trädgård. Vatten är naturens musik. Det tenderar att luras över stenar, föll från en extraordinär statur så dess olyckor på stenar. Det kan falla i ett starkt ark eller som silversträngar. En härlig vattenträdgård med kaskader och våga stenar kan placeras i dagsljus eller skugga. Vattenträdgården dök upp här ligger på Cedaridge Farm. Den innehåller en pool för att kasta och den belyser både ett sortiment av koi och starka näckrosor. En vanlig vattenträdgårdskonfiguration inkluderar en koi-pool som sköts av en kaskadutveckling, och vattnet flödade igenom kanalerna för att hålla vattnet klart.

Ljus flerårig gräns. Detta kan vara formellt eller avslappnat, fyrkantigt, rektangulärt, runt och njurformat, som en öbädd eller sponsrad mot ett förstärkande stöd, delare eller staket. Växter kan plockas för att skapa en procession av skuggning genom var och en av säsongerna, eller fokuseras för en viss säsong. Skuggningsämnen kan vara polykromatiska som en regnbåge, monokromatiska (till exempel alla vita – perfekt för ett bröllop), eller det kan inkludera en impressionistisk skuggkongruitet, som gul och lila; orange och blå; rött, rosa och silver; blå, rosa och vit; till och med hög kontrast eller mörk och orange (ett av Monets toppval). En berömd varaktig plantskolekonfiguration är två lika linjer med en gräsväg som ger en konvergenspunkt som en figur eller ett lusthus.

Tropisk trädgård. Du behöver inte bo i en isfri region för att ha en utmärkt tropisk plantskola. På Cedaridge Farm har vi två – en är en hyllning för den sena Roberto Burle Marx planering, som planerade sensationella tropiska plantskolor runt Rio. Det ligger i ett svagt dolt territorium och belyser växter som är tuffa (som ‘Hela och substans’ hosta) men ändå ser tropiska och känsliga växter ut som är känsliga (som bananträd och trädgrönsaker) som antingen behöver flyttas in på vintern eller kan kastas av liknande ettåriga mot periodens slut. Vårt andra tropiska utrymme är ett däck med tropiska växter fyllda i fack.

Shade Gardens. Vi planerar två sorters skuggträdgårdar – en där växterna för det mesta ger lövverk intresse (som grönska, hostor, heuchera och hakone gräs) och växter som blommar bra (som impatiens, coleus och liljor), eller en blandning av de två.

Skogsträdgård. Oavsett om du har befintlig skog eller behöver skapa en skog utan förberedelser kan resultatet bli spännande. Välj om du behöver lövträd som ger höstton eller vintergröna som förblir gröna hela vintern eller en kombination. Vid Cedaridge skapade vi ett ‘bedehus’ trädgård där de nuvarande träden förvaltas högt så att stammarna liknar en kyrkas sektioner och grenarna böjer sig för att möta taket som en basilikas välvda tak. Nedan ger vi ytterligare två lager av intresse, på marknivå och underhistorien.

Grönsaksträdgård. Vi kan planera för dig en enkel övervägande plantskola för upphöjda sängar där grönsaker planteras i block eller en ätbar scen där matvaror utvecklas för detaljerad påverkan. Vi kan ge arrangemanget till en plantskola som bekräftades för Vita huset under Ford Administration där Derek Fell fungerade som en rådgivare för plantskola. Derek Fells bok, “Vegetables – How to Select, Grow and Enjoy”, vann ett bästa bokbidrag från Garden Writers Association.

Christian Perry

Calendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ads